Thunder ADC alkalmazás-gyorsító

Az új generációs Application Delivery Controller (ADC) termékek vezetője, a Thunder ADC biztonságosabbá, hatékonyabbá és sokkal gyorsabbá teszi szervereit és alkalmazásait.

Az egyedülálló ACOS platformra épülő terheléselosztó és gyorsító Thunder ADC minden alkalmazást rendkívül gyorssá, biztonságossá és megbízhatóvá tesz. Így ügyfelei sokkal jobblátogatói élményben részesülnek, munkatársai mindig villámgyors alkalmazásokkal dolgozhatnak és a belső szerverek a komplex hálózati támadások ellen védetté válnak. Mindezt kevesebb szerverrel, energiahasználattal és ebből adódóan sokkal hatékonyabb adatközponttal érheti el.

ADC és az alkalmazás-gyorsítás előnyei

  • Intelligens terheléselosztásgarantálja, hogy az adatközpontok és szerverek között mindig ideálisan osztódjon el a terhelés
  • Mindig elérhetőszolgáltatásokat fejleszthet a kiesések legjobb kezelésével
  • Gyorsabb alkalmazásoksegítségével nem csak a honlapok, de a vállalati alkalmazások is rendkívüli mértékben felgyorsíthatók
  • Biztonsági szolgáltatásokmint a WAF és DDoS-védelem teszik a hálózatot védetté minden külső veszély ellen
  • Kevesebb szerverrelsokkal több látogatót szolgálhat ki, és jelentős hoszting és üzemeltetési költségeket takaríthat meg
  • Kevesebb energiafogyasztássaljelentősen csökkenthetők az adatközpont fenntartási költségei

Alkalmazások biztosítása

Magas rendelkezésre állás biztosításához a Thunder ADC eszközök intelligens terhelés-elosztó (SLB) és globális szerver-terheléselosztó (GSLB) szolgáltatásokat biztosítanak. Így a Thunder ADC eszközök automatikusan kiválasztják a legközelebbi és leggyorsabb adatközpontot, és biztosítják, hogy a szervereken mindig egyenletes legyen a terhelés elosztása, minden lehetséges körülmény figyelembe vételével.

Új generációs adatközpontok megteremtésében segítenek a Thunder ADC infrastructure-as-a-service (IaaS) képességei. SDN hálózatok, overlay networking (VXLAN, NVGRE, IBM SDN-VE, Cisco APIC, VMware NSX), felhő irányító rendszerek (OpenStack, Microsoft SCVMM, VMware vCloud Director és más megoldások) támogatásával és a vThunder virtuális ADC használatával lehetővé teszik a hálózati szolgáltatás-virtualizációt (NFV) és magas szintű adatközpont-automatizálást.

Vállalati és ügyviteli alkalmazások gyorsan biztosíthatók a Thunder ADC előre beállított Microsoft Exchange, Lync, SharePoint, Oracle, SAP, Citrix és számos más alkalmazás-specifikus konfigurációs sablon alkalmazásával.

Alkalmazások gyorsítása

Szerverein futó alkalmazások és a honlapok jelentősen felgyorsíthatók, ha az erőforrás-igényes, ismétlődő feladatokat átveszi a célhardverrel is gyorsított ADC, így a szerverek csak az üzleti logikával és tranzakciókkal foglalkozhatnak.

A Thunder ADC többek között átveszi az erőforrás-igényes titkosítási feladatokat (SSL-offload), HTTP tömörítést végez, Ramcache használatával villámgyorsan kiszolgálja a statikus tartalmakat és a TCP-reuse, vagyis a kapcsolatok újrahasznosításával sok tranzakciót képes egyetlen belső kapcsolatba sűríteni és így a szerverek kihasználtságát optimalizálni.

A Thunder ADC használatával 5-10x sebességnövekedés és terhelés-csökkenés is elérhető, míg a látogatók és felhasználók lényegesen gyorsabb, reszponzívabb szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Biztonság: WAF, DAF és DDoS-védelem

Az akár több száz gigabites alkalmazások/honlapok vonalsebességű biztosítása rendkívüli kihívást jelent biztonsági szempontból.

Éppen ezért a Thunder ADC integráltan tartalmaz ICSA-minősített webalkalmazás tűzfalat (WAF), a névfeloldó rendszer biztonságát garantáló DNS tűzfalat (DAF), és biztosít mély protokoll-elemzést, valamint alkalmazás-szintű forgalomirányítást is lehetővé tevő, programozható aFleX TCL szkripteket.

Minden Thunder ADC ráadásul DDoS-védelemet is biztosít, amely a nagyobb modellek esetében FPGA-alapú hardveres védelmet nyújt az adatközpont számára. Különálló, fejlett DDoS-védelmi megoldások is elérhetők a Thunder TPS modellekben.

Terheléselosztás tűzfalak között

A Thunder ADC az SSL-intercept használatával és a vállalati tűzfalak terheléselosztásával, a különböző alacsonyabb teljesítményű védelmi rendszerek, IPS, DLP megoldások helyett végezheti a titkosítások terminálását, és oszthatja el a forgalmat több kisebb teljesítményű védelmi eszköz között.

Így több kisebb teljesítményű, kedvezőbb árú vállalati tűzfal vagy DLP rendszer használható megbízhatóbban a teljes vállalati hálózati forgalom biztosítására.

Több vállalat egyetlen ADC eszközön

Mindegyik Thunder ADC eszköz megosztható (multi-tenancy), így az ADC-partíciók használatával több független ügyfél rendelkezésére tud állni. Akár 128 vállalat is osztozhat egymástól teljesen függetlenül egy Thunder ADC képességein, biztonságán és az alkalmazás-gyorsító nyújtotta minden előnyön. Így költséghatékonyabban beszerezhető és lényegesen jobban kihasználható minden Thunder ADC modell.

A hibrid virtuális Thunder HVA termékek valódi virtuális számítógépenként választják szét a rajtuk futó ADC-ket, amelyek viszont egyformán elérik a hardveres gyorsítás minden képességét. A HVA így nem csak valódi izolációt biztosít, de lehetőséget ad különböző ACOS operációs rendszer verziók egyidejű használatára is.

Rugalmas menedzsment és REST API

A Thunder ADC rendszer kezelőfelülete mindig elérhető, mivel a menedzsment rendszert egy külön processzor futtatja. Így a legextrémebb terhelés esetén is pontosan követhető és finomhangolható az ADC működése.

REST-alapú API segítségével pedig jól automatizálható az alkalmazás-gyorsító rendszer, az SSL-kulcsok automatizált frissítésétől az új alkalmazások gyors kiosztásáig szinte minden programozható.

 

További információk: antokiroda.hu/a10networks

.