A beszállítók árai gyorsan változhatnak és ezt a legtöbb esetben nem tudjuk megjeleníteni, ezért kérjen AJÁNLATOT a keresett termékre (ha nem találja itt, akkor is)!

20 milliárd forintos jutalmat ajánlottak egy roppant értékes merevlemez megtalálójának

20 milliárd forintos jutalmat ajánlottak egy roppant értékes merevlemez megtalálójának

James Howells mérnök-informatikus elmondása szerint véletlenül szabadult meg 7500 bitcoint tartalmazó laptopjától, most ezt szeretné valahogy visszaszerezni.

James Howells még 2013-ben dobott el véletlenül egy olyan gépet, amelynek merevlemezén 7500 bitcoint tárolt. Akkoriban ez talán még nem tűnt fatális hibának, ám ha valaki ebben a pillanatban megnézi a kriptovaluta árfolyamát, és szembesül azzal, hogy egyetlen egység 10 774 566 forintot ér, akkor nem lepődik meg azon, hogy Howells végső kétségbeesésében Newport önkormányzatának segítségét kérte a település hulladéklerakójában kallódó merevlemez felkutatásában.

Az informatikus 50 millió fontot (kb. 20 milliárd forintot) ajánlott fel a város számára, amennyiben sikerül megtalálni az elveszett digitális pénztárcáját. Úgy becsülte, hogy a 7500 bitcoin nagyjából 209 millió fontot (több mint 84 milliárd forintot) érhet, így a felajánlott összeg neki és az önkormányzatnak is egyaránt megérné a fáradalmakat. Howells a The Guardiannek adott interjúban elmondta, hogy már nem először próbál a városvezetéssel egyeztetni, és a hulladéklerakó feljegyzései alapján még meg is tudná határozni, hogy pontosan melyik héten kerülhetett oda a merevlemez.

Newport viszont ezúttal is határozott nemet mondott Howellsnek, hiszen az önkormányzat egyáltalán nem bízik abban, hogy több mint 7 év hulladékát feltúrva bármekkora esély legyen megtalálni szóban forgó laptopot. Nem is beszélve arról, hogy a feltárás során felszabaduló metán és szén-dioxid igencsak káros lenne a környezet számára.

Vélhetően tehát itt az ideje, hogy James Howells beletörődjön élete talán egyik legrosszabb döntésébe, és ne kutasson tovább a "kincsesládája" után.

 

Forrás: pcworld.hu

További hírek