A beszállítók árai gyorsan változhatnak és ezt a legtöbb esetben nem tudjuk megjeleníteni, ezért kérjen AJÁNLATOT a keresett termékre (ha nem találja itt, akkor is)!

Nagy presztízsértékű ügyfélről maradt le az Intel

Nagy presztízsértékű ügyfélről maradt le az Intel

Újból AMD processzort választott a szabvány szerverébe a Cloudflare. A Zen mikroarchitektúrás processzoraival az AMD nem csak a fogyasztói piacon vált versenyképessé az Intellel szemben, de a szerverekbe szánt központ egységek piacán is alaposan befűtött a talpa alá.

A kettő közül valójában az utóbbi szektorban okozott messze nagyobb kellemetlenséget az ellenfele számára, részben mivel a vállalati ügyfelek az új kiszolgálók és komponensek beszerzésekor objektív szempontok alapján válogatnak a potenciálisan szóba jövő termékek között, míg a fogyasztói piacon gyakran döntő szerepet játszanak a teljesen szubjektív preferenciák, tipikusan a márkahűség.

A világ legnagyobb, többek közt webhelyek számára túlterheléses támadás elleni védelmet biztosító vállalata a napokban véglegesítette a 11. generációs szerverének specifikációját, a szabványgép meghajtására 64 magos AMD EPYC 7713 processzort választott. A Cloudflare szerint az Intel részéről kipróbált, Ice Lake családba tartozó Xeon teljesítmény tekintetében körülbelül azonosnak bizonyult a termékkel, ám a tesztelése során szerverenként több száz wattal magasabb fogyasztást mért.

EZ GIGANTIKUS KÜLÖNBSÉG, HISZEN VILÁGSZERTE KÉTSZÁZNÁL IS TÖBB ÚJ GENERÁCIÓS SZERVERT KÍVÁN ÜZEMBE HELYEZNI A CÉG.

A vállalat ráadásul immáron másodjára döntött az AMD mellett, a tizedik generációs szervereiben 48 magos AMD EPYC 7642 processzort vetett be. Végül a Cloudflare elárulta még, hogy a legújabb szabvány szerverébe 384 GB rendszermemória és három 960 gigabájtos Samsung SSD került, érdekességként az elődjében 256 GB memória és két 1,92 TB-os Samsung SSD dolgozik.

 

Forrás: origo

További hírek