A beszállítók árai gyorsan változhatnak és ezt a legtöbb esetben nem tudjuk megjeleníteni, ezért kérjen AJÁNLATOT a keresett termékre (ha nem találja itt, akkor is)!

Újrahasz­nosító központot épít a régi szervereknek a Microsoft

Újrahasz­nosító központot épít a régi szervereknek a Microsoft

Mivel az első ilyen jellegű kísérleteik sikeresek voltak, most megpróbálják nagyban. A Microsoft úgy döntött, hogy Washington szövetségi államban található Quincyben hozza létre azt az üzemét, amelyben közel 2000 négyzetméteren fogják szétszerelni vagy újrahasznosítani a szakemberek az óriáscég adatcentrumaiból kikerülő szervereket - erről a Pudget Sound Business Journal helyi gazdasági magazin írt.

A létesítmény kialakításához szükséges engedélyezési eljárások már lezárultak, így elkezdődhet az építkezés. A projektben a Microsoft egy hollandiai programban szerzett tapasztalataira támaszkodik. A társaság az európai uniós tagországban lévő központjában 2020-ban kezdte feldolgozni a régi hardvereit, és 83 százalékos arányt értek el, 145 000 tonnával csökkentve a szén-dioxid kibocsátásukat. A cég azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-re a felhőkörnyezeti rendszerekben használt számítástechnikai hardverei legalább 90 százalékát újrahasznosítja vagy szétszereli, hogy azokból ne képződjön elektronikai hulladék.

A szerverek legértékesebb részeit, amelyek már nem alkalmasak egy adatcentrumban való alkalmazásra, teljesen feldolgozzák. Ilyen esetekben törlik az adatokat és az esetleges rossz alkatrészeket kicserélik. Ezután a vállalat a készülékeket olcsón vagy adományként elajándékozza oktatási intézményeknek vagy jótékony célokra ajánlja fel. Ugyanakkor nem hasznosítható minden szerver ilyen módon, ezért a többi berendezést szétszerelik. Néhány alkatrész a kereskedőkhöz kerül, mint használt árucikk vagy az elektronikai gyártók hasznosítják, illetve értékesítik azokat újra. A rossz vagy nem újrahasznosítható komponensek pedig megsemmisítésre kerülnek.

A többi felhőóriás sem tétlenkedik: 2020-ban a Google a szerverfrissítésekhez használt adatközponti hardverelemek 23 százalékát újrahasznosította felújított készletből, és 8,2 millió alkatrészt értékesített tovább a másodlagos piacon.

A kapcsolódó videó itt érhető el.

 

Forrás: sg.hu

További hírek